Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Brukselka z wody z masłem

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

brukselka 800g
2ł. masełka
Bułka tarta klasyczna Prymat
sól i cukier do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Brukselka z wody z masłem

Brukselkę czyścimy , zalewamy wrzątkiem z dodatkiem soli i cukru zagotować pod przykryciem, potem odkryć na chwilkę i gotować jeszcze pod przykryciem 15 min aż będzie miękka, następnie wykładamy do salaterek lub talerzyka i polewamy bułką tartą ze stopionym masełkiem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

babcia
babcia 03.02.2013 18:48
dawno nie robiłam
Aneta41 12.11.2012 17:41
poproszę:)
kate.500 06.06.2012 09:35
tradycyjnie pyszna
Bożena13 10.01.2011 15:44
muszę koniecznie spróbować;]
misia53 28.09.2010 16:59
Ooooo, lubię też brukselkę....
matii6 11.09.2010 20:15
lubię brukselkę..
Monika193
Monika193 27.08.2010 09:04
z pewnością zdrowa
Margo1 12.08.2010 15:54
Ja równiez mogłabym jeśc taką brukselkę
Kate131 09.08.2010 16:38
uwielbiam taka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak