ŻEBERKA Z KAPUSTĄ

ŻEBERKA Z KAPUSTĄ

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • żeberka

    1 kg
  • mąka

    35 g
  • tłuszcz

  • pieprz

  • sól

  • ziele angielskie

  • cebula

    200 g
  • kapusta

    2 pokrojona w grubą kostkę
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę sparzyć wrzącą wodą.
Żeberka podzielić na porcję, włożyć do gorącej wody i gotować.
Kapustę dodać do żeberek i ziele angielskie, gotować do miękkości.
Gotową potrawę zaprawić, tłuszczem z mąką, zagotować.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat