Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ogórki faszerowane szynką

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ogórki 4 szt
sól do smaku
jaja 3 szt
cebula biała 2 szt
czosnek 1 ząbek
masło 2 łyżki
szynka 20 dag
chlkeb razowy 10 dag
kwaśna śmietana 200 ml
bulion 200 mięsny

Przepis i sposób przygotowania na: ogórki faszerowane szynką

Ogórek przekroić wzdłuż na dwie nierówne części. Z większej wydrążyć miąsz. Posolić i odsctawić. Jaja ugotować , ostudzić i przekroić na pół
Cebulę i czosnek pokroić w drobną kostkę i podsmażyć na złoty kolor na 1 łyżce masła. Szynke i chleb pokroić w drobną kostkę, zalać śmietaną i odstawić do napęcznienia, a następnie utrzeć z rozgniecionymi żółtkami. Dodać posiekane białka, szynkę i podsmażoną cebulę z czosnkiem. Posolić, przyprawić pieprzem i wymieszać.
Ogórki napelnić farszem i podsmażyc na maśle. Zalać bulionem i dusić pod przykryciem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

monisia1977 08.10.2010 07:12
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak