ogórki faszerowane szynką

ogórki faszerowane szynką

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ogórki

    4 szt
  • sól

    do smaku
  • jaja

    3 szt
  • cebula biała

    2 szt
  • czosnek

    1 ząbek
  • masło

    2 łyżki
  • szynka

    20 dag
  • chlkeb razowy

    10 dag
  • kwaśna śmietana

    200 ml
  • bulion

    200 mięsny
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ogórek przekroić wzdłuż na dwie nierówne części. Z większej wydrążyć miąsz. Posolić i odsctawić. Jaja ugotować , ostudzić i przekroić na pół
Cebulę i czosnek pokroić w drobną kostkę i podsmażyć na złoty kolor na 1 łyżce masła. Szynke i chleb pokroić w drobną kostkę, zalać śmietaną i odstawić do napęcznienia, a następnie utrzeć z rozgniecionymi żółtkami. Dodać posiekane białka, szynkę i podsmażoną cebulę z czosnkiem. Posolić, przyprawić pieprzem i wymieszać.
Ogórki napelnić farszem i podsmażyc na maśle. Zalać bulionem i dusić pod przykryciem

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

monisia1977

08.10.2010 07:12
dobre

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat