Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka buraczkowo - orzechowa

3.0
(13)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraki ćwikłowe 500 gram ugotowane
orzechy włoskie 0.5 szklanki
ser żółty 100 gram
ząbki czosnku 2 sztuki
natka pietruszki 1 łyżka
majonez 2 łyżki
Pieprz czarny mielony Prymat
sól
cukier

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka buraczkowo - orzechowa

Kroki postępowania

1
Ugotowane buraczki obrać, pokroić w kostkę.
Krok 1 - Sałatka buraczkowo - orzechowa foto
2
Orzechy uprażyć na suchej patelni i drobno pokroić. Czosnek przecisnąć przez praskę. Natkę posiekać.
Krok 2 - Sałatka buraczkowo - orzechowa foto
3
Żółty ser zetrzeć na grubych oczkach.
Krok 3 - Sałatka buraczkowo - orzechowa foto
4
Majonez wymieszać z pieprzem, solą i odrobiną cukru.
Wszystkie składniki włożyć do miski i wymieszać. Sałatkę można przy pomocy obręczy wyłożyć na talerz i dowolnie udekorować.
Krok 4 - Sałatka buraczkowo - orzechowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kloruś 05.12.2014 21:38
Bardzo podoba mi się ta propozycja :)
Anna169Hosz 04.12.2014 11:07
Ciekawa kombinacja smakowa!
norweska20 04.12.2014 08:55
WYGLĄDA BARDZO APETYCZNIE
Iwusia 03.12.2014 23:08
oj zjadłabym

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak