Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

GULASZ Z SERC

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

serca wieprzowe 1,80 kg
mąka 60 g
koncentrat pomidorowy 110 g
tłuszcz
sól
papryka
cebula 300 g

Przepis i sposób przygotowania na: GULASZ Z SERC

Serca umyć, wycisnąć krew, wyciąć żyły i kanaliki, zalać zimną wodą i gotować.
Gdy zmiękną, pokrajać w plastry lub kostkę.
Serca podsmażyć na tłuszczu z cebulą, przełożyć do rondla, podlać wodą i dusić do miękkości.
Do miękkiego mięsa wlać rozmieszaną mąkę z wodą, przecier pomidorowy, przyprawy i zagotować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak