GULASZ Z SERC

GULASZ Z SERC

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • serca wieprzowe

    1,80 kg
  • mąka

    60 g
  • koncentrat pomidorowy

    110 g
  • tłuszcz

  • sól

  • papryka

  • cebula

    300 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Serca umyć, wycisnąć krew, wyciąć żyły i kanaliki, zalać zimną wodą i gotować.
Gdy zmiękną, pokrajać w plastry lub kostkę.
Serca podsmażyć na tłuszczu z cebulą, przełożyć do rondla, podlać wodą i dusić do miękkości.
Do miękkiego mięsa wlać rozmieszaną mąkę z wodą, przecier pomidorowy, przyprawy i zagotować.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat