TARTA FRANCUSKA

TARTA FRANCUSKA

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ciasto francuskie

    1 szt
  • Pomidory butelkowe

    12 szt
  • pomidory w oliwie

    90 g
  • cukier

    3 łyż
  • cebula

    4 szt
  • zioła prowansalkie Prymat

    1
  • sól, pieprz

  • parmezan

    30 dkg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pomidory butelkowe umyć, rzociąć wzdłuż na pół, ułożyć na blaszce wyłożonej papierm, przyprawić i zapiec ok. 20 min. w 150 C. W formie do tarty rozgrzać łyżkę oliwy, wsypać łyżkę cukru u mieszając skarmelizować. W karmelui cięciem do góry ułożyc połówki pomidorów. W przerwie pomiędzy nimi powtykać suzone pomidory. Posiekaną cebulę zeszklić na patelni z 2 łyżkami oliwy i resztą cukru.Ciasto lekko rozwałkować -przykryć nimi składniki. Piec 25-30 min w temp. 220 c. Na koniec posyapć startym serem

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

rosik93

05.04.2012 23:52
super

artur7

11.02.2012 13:56
fajna

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat