Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wege trio (zielona fasolka, kalafior, kukurydza)

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

zielona fasolka szparagowa 750 g
kalafior 600 g
kukurydza konserwowa 4 łyżki
sól do smaku
masło roślinne w kubeczku 3 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 1,5 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Wege trio (zielona fasolka, kalafior, kukurydza)

Do garnka wlewamy gorącą wodę. Na nim umieszczamy specjalne sitko do gotowania na parze. Mrożoną zieloną fasolkę szparagową i mrożonego kalafiora umieszczamy na sitku. Przykrywamy szczelnie pokrywką i gotujemy do miękkości, ok. 15 minut. W między czasie na małej patelni rozpuszczamy masło roślinne, następnie dodajemy bułkę tartą. Podsmażamy do zarumienienia. Ugotowane warzywa mieszamy z przepłukaną pod bieżącą wodą kukurydzą konserwową i solimy do smaku, bądź pomijamy sól. Warzywa rozdzielamy na talerze i polewamy je podsmażoną na maśle bułką tartą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 07.02.2017 22:37
Wygląda rewelacyjnie
Ola1young 04.12.2014 16:12
pyszne i zdrowe :)
adelajda 04.12.2014 08:10
Same witaminki na talerzu
norweska20 03.12.2014 16:36
WARZYWA NA PARZE SAME ZDROWIE
Ankha 03.12.2014 16:12
Jeszcze jakis dodatek bialkowy i bedzie obiadek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak