Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Puree ziemniaczane

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ziemniaki 200 g
mleko 30 g
koperek posiekany
sól
masło 5 g

Przepis i sposób przygotowania na: Puree ziemniaczane

Ziemniaki umyć, obrać, opłukać, ugotować we wrzącej i osolonej wodzie.
Odcedzone, utłuczone ziemniaki połączyć z gorącym mlekiem i masłem, dokładnie wymieszać.
Porcje ziemniaków posypać posiekanym koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak