Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa gulaszowa z Węgier

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wołowe 1/2 kg
ziemniaki 1/2 kg
marchew 1 szt.
cebula 1 szt.
Owoc jałowca cały Prymat 2 szt.
margaryna 1/4 kostki
papryka mielona 5 łyżeczek
koncentrat pomidorowy 1 puszka
kostka rosołowa 1 szt.
czosnek 1 ząbek
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt.
Ziele angielskie całe Prymat 5 kistków

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa gulaszowa z Węgier

Zagotować wodę do wrzenia, włożyć mięso pokrojone w kostkę, kostkę rosołku, ziele angielskie, liść laurowy. Posolić do smaku. Gotować godzinę na średnim gazie, po godzinie dodać obrane i pokrojone ziemniaki, marchewkę, obrana cebulę w dwóch połówkach. Następnie rozpuszczamy margarynę w małym garnuszku. Dołożyć paprykę w proszku, parę razy zamieszać, dolać rozrobiony koncentrat pomidorowy z woda z zupy, potrzymać chwilę na ogniu. Następnie dodać do zupy i gotować razem nie więcej jak 2 godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kanu83 14.06.2011 21:00
świetna
rosik93 13.05.2011 23:13
super
Justyna73 22.04.2011 14:59
pysznie wygląda
pacpaw 11.04.2011 19:26
bardzo apetyczna
traktorek 20.02.2011 13:47
zimą na rozgrzewkę jak znalazł
AGNIESZKA144 14.12.2010 15:54
lubię takie zupy jeść zimą
danusia19671 20.10.2010 17:19
Szkoda że nie ma zdjęcia

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak