Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta pekińska z papryką

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Papryka ostra mielona Prymat 1 szt
orzechy włoskie 2 łyżki
musztarda ostra 1 łyżka
olej 2 łyżki
ocet winny 1 łyżka
cukier do smaku
pieprz do smaku
sól do smaku
kapusta pekińska 50 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta pekińska z papryką

Kapustę oczyścić, umyć, pokroić w paseczki, posypać cukrem i solą, wymieszać, odstawić na 20 min. Paprykę oczyścić i drobno posiekać. Ocet utrzeć z musztardą, dodać olej. Kapustę wymieszać z papryką i sosem, doprawić pieprzem. Sałatkę posypać posiekanymi włoskimi orzechami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 25.10.2013 17:48
Smakowita surówka.
mehia 03.04.2011 17:23
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak