Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasztet z królika

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

królik 1 kg
podgardle surowe 05 kg
jajko 3 sztuki
cebula 2 sztuki
bułki 3
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet z królika

Mięso i podgarle gotujemy w rosole z marchewką doprawiamy solą.Po ugotowaniu mielimy w maszynce dodajemy podsmażoną cebule , bułki moczymy w rosole i dodajemy jajka i to wszystko mieszamy .Można dolać trochę rosołu gdy jest gęsta masa.Dodajemy przyprawy sól, pieprz ,wegęte oraz gałkę muszkatołową . Po wymieszaniu przekładamy do foremek i pieczemy w temperaturze 180-200 stopni przez 1 godzinę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela427 06.02.2016 23:39
Taki pasztet jest dobry na każdą okazję!
misia123410 08.11.2015 11:33
domowy najlepszy
Jagódka77 12.12.2014 13:57
domowy pasztet, pyszności
agnieszka214 03.12.2014 10:18
super domowy pomysł na pasztet

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak