Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż zapiekany z jabłkiem

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 100 g
szara reneta 6 szt
mleko 3,2% 1 l
laska wanilii 1 szt
cynamon Prymat do smaku
cukier do smaku
śmietana

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż zapiekany z jabłkiem

Ryż ugotowałem w mleku z dodatkiem laski wanilii (aż będzie miękki ,w razie potrzeby uzupełniamy mleko)Jabłka starłem na tarce o grubych oczkach ,podsmażyłem na maśle z dodatkiem cynamonu i cukru.
W naczyniu żaroodpornym ułożyłem najpierw połowę porcji jabłek ,następnie ugotowany ryż i drugą porcję jabłek. Piekarnik rozgrzałem do temperatury 200 stopni C ,zapiekałem 30 min.
Całość podałem ze śmietaną wymieszaną z cukrem pudrem i cynamonem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Barbara13 03.12.2014 19:29
smaki dzieciństwa :) bardzo lubię taki :)
Mama niejadka 03.12.2014 09:30
Apetyczne danie :)
Skotka 02.12.2014 23:00
Pyszny:) Czasem taki robię:)
kasia.s 02.12.2014 22:36
Kuszące połączenie:)
Monika-twin 02.12.2014 22:21
super przepis.
jasiek 02.12.2014 20:44
smaczne na deser
Edith85 02.12.2014 20:39
ładnie podane

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak