Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z kaparami i rzodkiewkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

sałata lodowa 1/2 sztuka
kapary 1 słoik
rzodkiewka 1 pęczek
kukurydza 1 puszka
pomidor 1 sztuka
majonez 2 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z kaparami i rzodkiewkami

Sałatę lodową rwiemy na nieduże cząstki i umieszczamy w misce. Wsypujemy do niej odcedzone z zalewy kapary. Rzodkiew oczyszczamy i przecinamy na pół. Następnie do składników dodajemy kukurydzę (również odcedzoną z zalewy) oraz obranego pomidora bez pestek posiekanego w dużą kostkę.
Całość doprawiamy solą i pieprzem oraz majonezem. Dokładnie mieszamy i chłodzimy przed podaniem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betina#45 02.12.2014 17:47
Właśnie takie sałatki uwielbiam ! ;) mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak