Zupa jarzynowa z oscypkiem

Zupa jarzynowa z oscypkiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marchew

    1 szt
  • pietruszka

    1 szt
  • seler

    4 dag
  • por

    1 szt
  • ząbek czosnku

    1 szt
  • masło

    1 łyżka
  • mąka

    1 łyżka
  • śmietana

    4 łyżki
  • siekany koperek

    1 łyżka
  • sól

    do smaku
  • oscypek

    25 starty
  • ryż

    10 (ugotowany na sypko)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Warzywa umyć, oczyścić, pokroić, zalać wrzącą wodą i gotować ok 30 min. Przecedzić wywar, ponownie zagotować. Dodać masło, oscypek, troszkę soli oraz śmietanę rozmieszaną z mąką. Gotować jeszcze ok 5 min na małym ogniu. Ryż przełożyć na talerze, zalać zupą, posypać koperkiem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Iwusia

10.11.2012 23:17
ale superowa ta zupka, smak musi mieć wspanialy :)

Iwona51

03.01.2012 10:11
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat