Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa jarzynowa z oscypkiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchew 1 szt
pietruszka 1 szt
seler 4 dag
por 1 szt
ząbek czosnku 1 szt
masło 1 łyżka
mąka 1 łyżka
śmietana 4 łyżki
siekany koperek 1 łyżka
sól do smaku
oscypek 25 starty
ryż 10 (ugotowany na sypko)

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa jarzynowa z oscypkiem

Warzywa umyć, oczyścić, pokroić, zalać wrzącą wodą i gotować ok 30 min. Przecedzić wywar, ponownie zagotować. Dodać masło, oscypek, troszkę soli oraz śmietanę rozmieszaną z mąką. Gotować jeszcze ok 5 min na małym ogniu. Ryż przełożyć na talerze, zalać zupą, posypać koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 10.11.2012 23:17
ale superowa ta zupka, smak musi mieć wspanialy :)
Iwona51
Iwona51 03.01.2012 10:11
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak