Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka zimowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Składniki główne

buraczki czerwone 1 kg
biała kapusta 1 kg
marchewka 1 kg
cebula 3 szt

Zalewa

woda 6 szklanek
cukier 1 szklanka
sól 2,5 łyżki
ziela angielskie 15 ziaren
liście lauowe 3 sztuki
ocet 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka zimowa

Buraczki czerwone i i marchewki zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Cebulę pokroić w piórka, a kapustę białą poszatkować. Dodać pozostałe składniki. Wszystko gotować w dużym garnku ok. 40 minut. Gorące wkładać do wyparzonych, jeszcze gorących słoików, zakręcić, i pasteryzować ok. 5 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak