Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa cebulowa z grzankami

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bulion 1 litr
cebula 300 gram
chleb 2 kromki
śmietanka 12-procentowa 100 ml
mąka 1 łyżka
natka pietruszki kilka gałązek do dekoracji

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa cebulowa z grzankami

Cebulę obieramy i mielimy na drobno w rozdrabniaczu. Po czym dodajemy ją do bulionu (może być z kostki) i całość gotujemy do momentu, aż cebula będzie miękka. Następnie wlewamy śmietankę wymieszaną z mąką i zupę doprowadzamy do wrzenia. Chleb kroimy w kostkę i podsmażamy przez chwilę na patelni, aż chleb się zrumieni. Porcję zupy wylewamy na talerz i dodajemy grzanki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kejti 02.12.2014 18:47
Mniam,chętnie zjem :-)
romanrafal
romanrafal 02.12.2014 16:50
smaczna zupka
fotoviderek 01.12.2014 23:13
Pyszna zupka :)
Róża1 01.12.2014 22:51
bardzo lubię taką zupę :-).
pajbek 01.12.2014 21:52
Bardzo lubię :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak