BISZKOPT

BISZKOPT

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    6 łyżek
  • proszek do pieczenia

    2 łyżeczki
  • cukier

    6 łyżek
  • jajka

    6 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Białka oddzielić od żółtek.
Z białek i cukru ubić sztywną pianę.
Do ubitej piany stopniowo dodawać żółtka, i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.
Delikatnie wymieszać.
Tak przygotowane ciasto wylać na wysmarowaną tłuszczem blachę.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat