Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowy hamburger

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mięso mielone wołowe 500 gram
szalotka 2 sztuki
papryczka chili 1 sztuka
czosnek 2 ząbki
sól do smaku 3 szczypty
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
pieprz
bułka do hamburgerów 5 sztuk
ser cheddar 5 plastry
cebula czerwona 1
pomidor malinowy 1
ketchup pikantny
majonez tradycyjny
sałata chrupiąca 5 liści

Przepis i sposób przygotowania na: Domowy hamburger

mięso marynujemy w drobno posiekanej ceublce, chilli, czosnku, soli i pieprzu z odrobina oliwy. Następnie grillujemy z dwóch stron ok. 5 minut. Bułkę kładziemy na ruszt i lekko przypiekamy i smarujemy górę ketchupem, dół majonezem/ następnie wkładamy do niej kolejno: sałata, kotlet, ser, pomidor, cebula i zajadamy

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 18.12.2014 14:18
wygląda przepysznie
IKrakowianka 01.12.2014 23:00
wygląda pysznie
irenka 01.12.2014 22:02
pyszne,bo domowe
Pani Domu 01.12.2014 18:48
wygląda bardzo apetycznuie, aż ślinka leci
R'n'G Kitchen 01.12.2014 18:34
Pyszne domowe burgery. Mniam!
monika141 01.12.2014 16:40
zjadła bym , pycha !!!
IwonaDD 01.12.2014 15:53
domowy najlepszy!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak