Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pęczak ze smażonymi na maśle rydzami i gałką muszkatołową

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

rydze 10 kapeluszy
kasza pęczak 400 gram
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku
Pieprz czarny Prymat w młynku do smaku
masło klarowane 50 g
Gałka muszkatołowa mielona Prymat 1 szczypta
tymianek

Przepis i sposób przygotowania na: Pęczak ze smażonymi na maśle rydzami i gałką muszkatołową

Kaszę gotujemy al dente, w tym czasie na klarowanym maśle dusimy nasze wcześniej umyte i osuszone rydze. Chwile podsmażamy na patelni z odrobiną soli. Następnie wrzucamy je do naszej kaszy i chwilę dusimy (ok.5minut), dodajemy świeżo startej gałki muszkatołowej, soli, pieprzu i odrobinę tymianku.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika-twin 01.12.2014 18:44
Lubie takie.
Kluska_87 01.12.2014 15:07
bardzo dobre danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak