Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zalewa do mięs wieprzowych

5.0
(32)
Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

czosnek 4 ząbki
Liść laurowy suszony Prymat 2 liście
woda zimna 2 litry
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1 łyżka
Pieprz czarny mielony Prymat 0,5 łyżeczki
Sól peklowa drobnoziarnista Prymat 50 gramów

Przepis i sposób przygotowania na: Zalewa do mięs wieprzowych

Przygotowujemy zalewę do mięsa.

Wlewamy w naczynie kamionkowe lub garnek 2 litry wody.
Dodajemy do wody sól peklowaną i sól jodowaną, pieprz, liść, czosnek. Mieszamy wszystko razem.

Do marynaty wkładamy mięso i trzymamy je 24 godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak