ZALEWA DO MIĘS WIEPRZOWYCH

ZALEWA DO MIĘS WIEPRZOWYCH

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • czosnek w ząbkach

    4
  • liść laurowy

    2 szt
  • woda zimna

    2 l
  • sól

    1 łyżka
  • pieprz

  • sól peklowa

    1 torebka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Przygotowujemy zalewę do mięsa.
Wlewamy w naczynie kamionkowe lub garnek 2 litry wody.
Dodajemy do wody sól peklowaną i sól jodowaną, pieprz, listek, czosnek, wymieszać wszystko razem.
Włożyć do marynaty mięso i trzymać je 24 godziny.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat