Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chrupiąca panierowana parówka

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kiełbasa parówkowa 1 szt
jajko 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki
przyprawa w płynie
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Chrupiąca panierowana parówka

Kroki postępowania

1
Parówkę obieramy ze skórki i kroimy w plasterki.
Krok 1 - Chrupiąca panierowana parówka foto
2
Do jednego talerza wbijamy jajko i roztrzepujemy je widelcem, dodajemy przyprawę w płynie. Do drugiego talerza wsypujemy bułkę tartą.
Krok 2 - Chrupiąca panierowana parówka foto
3
Krążki parówki obtaczamy najpierw w jajku.
Krok 3 - Chrupiąca panierowana parówka foto
4
Następnie obtaczamy w bułce tartej.
Krok 4 - Chrupiąca panierowana parówka foto
5
Na patelni rozgrzewamy olej, na gorący wkładamy panierowane krążki parówki.
Krok 5 - Chrupiąca panierowana parówka foto
6
Smażymy z obu stron do zrumienienia.
Krok 6 - Chrupiąca panierowana parówka foto
7
Usmażone krążki wykładamy na ręcznik papierowy, żeby wchłonął nadmiar tłuszczu.
Gorące chrupiące parówki podajemy jako dodatek do obiadu lub przekąskę.
Krok 7 - Chrupiąca panierowana parówka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak