Chrupiąca panierowana parówka

Chrupiąca panierowana parówka

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gr

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kiełbasa parówkowa

    1 szt
  • jajko

    1 szt
  • bułka tarta

    3 łyżki
  • przyprawa w płynie

  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Chrupiąca panierowana parówka
Parówkę obieramy ze skórki i kroimy w plasterki.
Krok 2 - Chrupiąca panierowana parówka
Do jednego talerza wbijamy jajko i roztrzepujemy je widelcem, dodajemy przyprawę w płynie. Do drugiego talerza wsypujemy bułkę tartą.
Krok 3 - Chrupiąca panierowana parówka
Krążki parówki obtaczamy najpierw w jajku.
Krok 4 - Chrupiąca panierowana parówka
Następnie obtaczamy w bułce tartej.
Krok 5 - Chrupiąca panierowana parówka
Na patelni rozgrzewamy olej, na gorący wkładamy panierowane krążki parówki.
Krok 6 - Chrupiąca panierowana parówka
Smażymy z obu stron do zrumienienia.
Krok 7 - Chrupiąca panierowana parówka
Usmażone krążki wykładamy na ręcznik papierowy, żeby wchłonął nadmiar tłuszczu.
Gorące chrupiące parówki podajemy jako dodatek do obiadu lub przekąskę.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat