Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ocet jabłkowy

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka 2 kg
miód prawdziwy 100 ml
woda 2 litry

Przepis i sposób przygotowania na: Ocet jabłkowy

Jabłka dokładnie myjemy. Najlepiej całe bez obierania kroimy na drobniejsze kawałki. Dolewamy miodu i wody. Pozostawiamy na ok. miesiąc aż przebiegnie fermentacja i powstanie ocet. Po tym okresie ocet przecedzamy lub spuszczamy ze słoja wężykiem. Pozostawiamy by się wyklarował i znów wężykiem przelewamy klarowny ocet bez osadu który został na dnie słoika.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak