Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlet z szynki w marynacie ziołowo-czosnkowej

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Lista składników

szynka wieprzowa 1/2 kg

marynata

olej 4 łyżki
czosnek 5 ząbków
majeranek 2 łyżeczki
cząber szczypta
Rozmaryn suszony Prymat 1/2 łyżeczki
Pieprz czarny mielony Prymat
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
Kucharek przyprawa do potraw 1 łyżęczka

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlet z szynki w marynacie ziołowo-czosnkowej

Szynkę kroimy na kotlety grubości 0,5 cm. Przygotowujemy marynatę do oleju i octu balsamicznego, wyciskamy czosnek i dodajemy wszystkie przyprawy. Do wymieszanej marynaty wrzucamy kotlety i nacieramy każdego z osobno i odstawiamy na 24 godziny. Następnie rozgrzewamy patelnię i wrzucamy zamarynowane kotlety. Smażymy z obu stron na złoty kolor i dusimy przez 5 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dodi 01.12.2014 08:19
pyszne jedzonko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak