Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Boczniaki w chrupiącej panierce

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

boczniaki 1 opakowanie
jajko 2 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 5 łyżek
sól
pieprz
przyprawa w płynie
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Boczniaki w chrupiącej panierce

Kroki postępowania

1
Do miseczki wbijamy jajko i dokładnie roztrzepujemy je. Następnie dolewamy przyprawę w płynie..
Boczniaki dokładnie obtaczamy najpierw w jajku.
Krok 1 - Boczniaki w chrupiącej panierce foto
2
W drugiej miseczce mieszamy bułkę tartą z solą i pieprzem.
Obtaczamy w niej boczniaki.
Krok 2 - Boczniaki w chrupiącej panierce foto
3
Smażymy je na dobrze rozgrzanym oleju na patelni.
Najpierw smażymy stronę z blaszkami.
Krok 3 - Boczniaki w chrupiącej panierce foto
4
Następnie obracamy je na drugą stronę i nadal smażymy do zrumienienia panierki.
Krok 4 - Boczniaki w chrupiącej panierce foto
5
Gotowe, chrupiące grzybki odsączamy na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu.
Krok 5 - Boczniaki w chrupiącej panierce foto
6
Podajemy je na gorąco jako przekąskę lub jako dodatek do ziemniaków.
Krok 6 - Boczniaki w chrupiącej panierce foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorian 20.06.2015 17:03
mam pyt o zastosowaną przyprawę w płynie?
Renata22 30.11.2014 19:09
Z pewnością smakowały!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak