Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapuśniak z czerwonej kapusty

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta czerwona 50 dag
ziemniaki 3 szt
jabłko 1 szt
cebula 1 szt
wywar mięsny 1,5 litra
kiełbasa biała 6 szt
masło 1 łyżka
sól
pieprz
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Kapuśniak z czerwonej kapusty

Kroki postępowania

1
Oczyszczoną kapustę pokroić w kostkę. Zalać 1l wywaru i ugotować. Pokrojone w kostkę ziemniaki zalać resztą wywaru i ugotować.
Krok 1 - Kapuśniak z czerwonej kapusty foto
2
Białe kiełbaski ugotować, wyjąć je, a wywar dolać do kapusty.
Krok 2 - Kapuśniak z czerwonej kapusty foto
3
Cebulkę pokroić i przesmażyć z pokrojonymi kiełbaskami.
Krok 3 - Kapuśniak z czerwonej kapusty foto
4
Do kapusty dodać ugotowane ziemniaki, cebulkę z kiełbaskami i plasterki jabłka.
Doprawić solą i pieprzem, chwilę pogotować. Posypać natką pietruszki.
Krok 4 - Kapuśniak z czerwonej kapusty foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Konczi 24.05.2017 10:08
Bardzo smaczny przepis
misia53 30.11.2014 22:24
nie przyszło mi do głowy , żeby zrobić taki czerwony kapuśniaczek - całkiem fajny.......
stef 30.11.2014 17:47
Oryginalny kapuśniaczek,też jeszcze nie jadłem z czerwonej.
adelajda 30.11.2014 14:45
Mam kiszoną czerwoną kapustę , spróbuję kapuśniaczek ugotować.....
Zdzisław 30.11.2014 13:03
z czerwonej zupy nie jadłem, czas to nadrobic

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak