Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Duszone ziemniaki po Hiszpańsku

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1 1/2 kg
czosnek 2 główki
masło 4 łyżkimąk
mąka 2 łyżki
mleko 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Duszone ziemniaki po Hiszpańsku

Przygotowanie:
Ziemniaki ugotować, utrzeć na puree i odstawić. Czosnek obrać i dusić na maśle bardzo powoli pod przykryciem( nie rumienić). Następnie wymieszać z 2 łyżkami mąki i szklanką mleka. Zagotować mieszając po czym zmiksować na gęsty sos. Wymieszać razem z puree ziemniaczanym i zaraz podawać jeszcze ciepłe np. z zimnym mlekiem lub maślanką.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Lucan 30.11.2014 20:56
bardzo ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak