Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz wieprzowy z warzywami

2.0
(6)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso wieprzowe 800 g
papryka czerwona 1 szt
cebula 1 szt
pieczarki kilka sztuk
musztarda 1 lyzka
śmietana 12% 2 lyzki
sos sojowy 3 lyzki
czubrica czerwona 1 lyzeczka
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
mąka pszenna 1 lyzka
olej rzepakowy do smazenia

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz wieprzowy z warzywami

Mięso myjemy, kroimy w kostkę, obsmażamy na kilku łyżkach oleju. Na drugiej patelni przesmażamy posiekaną cebulę, dodajemy umyte pieczarki pokrojone w plastry i paprykę pokrojoną w kostkę. Wrzucamy do mięsa. Dodajemy musztardę, sos sojowy, czubrycę, polewamy odrobiną wody i dusimy do miękkości mięsa. Sos zagęszczamy mąką, doprawiamy pieprzem do smaku. Podajemy z ziemniakami lub kluskami

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 30.11.2014 18:09
Nie ma to jak dobrze przyrządzone mięsko :)
adelajda 30.11.2014 14:46
Pyszny obiadek :))
Bernadeta1 30.11.2014 14:20
bardzo lubię taki gulasz
pestka 30.11.2014 12:53
smaczny obiad
w mojej kuchni 30.11.2014 11:18
smaczne jedzonko na talerzu..

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak