Sposób przygotowania
Krok 1 / 5
BISZKOPT:
Mąkę mieszamy z kakao, proszkiem do pieczenia i sodą. Białka oddzielamy od żółtek. Dokładamy do nich sól i ubijamy. Gdy masa jest już sztywna dokładamy porcjami cukier, a później żółtka. Do puszystej masy dokładamy wymieszane sypkie składniki oraz olej. Delikatnie mieszamy i wylewamy ciasto na przygotowaną blaszkę.
Biszkopt pieczemy około 14 minut w 180˚C.
Mąkę mieszamy z kakao, proszkiem do pieczenia i sodą. Białka oddzielamy od żółtek. Dokładamy do nich sól i ubijamy. Gdy masa jest już sztywna dokładamy porcjami cukier, a później żółtka. Do puszystej masy dokładamy wymieszane sypkie składniki oraz olej. Delikatnie mieszamy i wylewamy ciasto na przygotowaną blaszkę.
Biszkopt pieczemy około 14 minut w 180˚C.
Spróbuj również
Komentarze
Dodaj komentarz
Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !
dodi
Janina
Aleksandra/Olcia
halina17
molanka
agnieszka214
Wiktoria29
gosia561
Adamorek
Barbara13
norweska20
Wiesława1
barbara11561
Michał2
Mniam
Klausia
Maridka19
Klausia
gusia1000
berys18