Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielone z kaszą i kapustą

3.0
(14)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta biała 60 dag
mięso mielone wieprzowe 60 dag
kasza manna 1 szklanka
cebula 1 sztuka
jajko 2 sztuki
czosnek 2 ząbki
Pieprz czarny mielony Prymat
oregano 1 łyżeczka
sól do smaku
olej do smażenia
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierki
natka pietruszki do dekoracji

Porada

To ciekawy sposób by uatrakcyjnić zwykłe kotlety. Robi się je bardzo szybko, więc często goszczą u mnie w domu.

Przepis i sposób przygotowania na: Mielone z kaszą i kapustą

Kroki postępowania

1
Kapustę ścieramy na tarce o grubych oczkach.
Krok 1 - Mielone  z kaszą i kapustą foto
2
Cebulę kroimy w kostkę. Mięso przekładamy do miski. Dodajemy do niego przeciśnięty przez praskę czosnek oraz przyprawy.
Krok 2 - Mielone  z kaszą i kapustą foto
3
Mieszamy dokładnie. W dalszej kolejności dokładamy pokrojoną cebulę, jajka, kaszę oraz kapustę. Całość starannie łączymy ze sobą.
Krok 3 - Mielone  z kaszą i kapustą foto
4
Ewentualnie jeszcze doprawiamy. Z gotowej masy formujemy średniej wielkości kotlety. Uformowane obtaczamy w bułce i smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron do zrumienienia
Krok 4 - Mielone  z kaszą i kapustą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 02.01.2015 17:00
Fajna wersja kotletów.
Anna133 29.11.2014 15:37
wspaniałe kotlety
Bernadeta1 29.11.2014 15:25
robiłam takie, bardzo smaczne
agogo2 29.11.2014 15:19
pysznie wygladaja te mielone

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak