Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

RUSKIE PIEROGI

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki ugotowane 1/2 kg
słonina 250 g
sól
Ciasto:
jajko 2 szt
mąka 1 kg
ser biały 1/2 kg
woda 0,15 l
cebula 300 g

Przepis i sposób przygotowania na: RUSKIE PIEROGI

Z mąki i wody przygotować ciasto pierogowe. Ziemniaki zemleć razem z serem. Cebulę przesmażyć ze słoniną. Wszystkie składniki połączyć, doprawić solą, pieprzem i dokładnie wymieszać. Z ciasta wykrawać krążki, napełniać nadzieniem i dobrze zlepiać. Pierogi wrzucać na wrzącą i osoloną wodę i gotować. Ugotowane podawać polane przesmażona słoniną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Tetiana 17.10.2011 10:21
pychotka!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak