RUSKIE PIEROGI

RUSKIE PIEROGI

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki ugotowane

    1/2 kg
  • słonina

    250 g
  • sól

  • Ciasto:

  • jajka

    2 szt
  • mąka

    1 kg
  • ser biały

    1/2 kg
  • woda

    0,15 l
  • cebula

    300 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z mąki i wody przygotować ciasto pierogowe. Ziemniaki zemleć razem z serem. Cebulę przesmażyć ze słoniną. Wszystkie składniki połączyć, doprawić solą, pieprzem i dokładnie wymieszać. Z ciasta wykrawać krążki, napełniać nadzieniem i dobrze zlepiać. Pierogi wrzucać na wrzącą i osoloną wodę i gotować. Ugotowane podawać polane przesmażona słoniną.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Tetiana

17.10.2011 10:21
pychotka!!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat