GULASZ WĘGIERSKI

GULASZ WĘGIERSKI

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gr

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso gulaszowe wieprzowe

    200 g
  • mąka

  • tłuszcz

  • sól

  • pieprz

  • koncentrat pomidorowy

    2 łyżki
  • papryka ostra mielona

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso gulaszowe oprószyć mąką i obsmażyć na patelni.
Przełożyć mięso do rondla i podlać niewielką ilością wody.
Dodać przyprawy i dusić do miękkości.
Gdy mięso jest miękkie dodać koncentrat pomidorowy i paprykę w proszku, wymieszać, zagotować.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

jolaxa1

01.07.2011 22:37
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat