Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety rybne

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Lista składników

filet z mintaja 1 kg
cebula 1 sztuka
natka pietruszki 1/2 pęczek
jaja 1 sztuka
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat 1 łyżeczka
sól
Pieprz czarny mielony Prymat

do posmarowania

Bułka tarta klasyczna Prymat

do smażenia

olej

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety rybne

Kroki postępowania

1
Rybę mielimy (w maszynce lub miksujemy w blenderze).
Krok 1 - Kotlety rybne foto
5
Do rozdrobnionej ryby dodajemy posiekaną cebulę, jajko.
Krok 2 - Kotlety rybne foto
6
Dodajemy posiekaną natkę pietruszki, przyprawy. Masę mieszamy.
Krok 3 - Kotlety rybne foto
7
Z masy formujemy niewielkie kotleciki, panierujemy w bułce tartej.
Krok 4 - Kotlety rybne foto
8
Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.
Krok 5 - Kotlety rybne foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak