Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

SOS OSTRY

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

grzybki marynowane drobno posiekane 50 g
musztarda
żółtko jajek 1 szt
olej 200 g
śmietana 50 g
Pieprz ziołowy mielony Prymat
sok z cytryny
Kwas cytrynowy Prymat
sól
ogórki kwaszone 100 posiekane

Przepis i sposób przygotowania na: SOS OSTRY

Przygotować majonez według przepisu sos majonezowy. Sos wymieszać z ogórkami i grzybkami, musztardą, doprawić solą, pieprzem, kwaskiem i wymieszać ze śmietaną. Sos tatarski należy przechować w lodówce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 16.11.2015 23:32
fajny sos.
Mirka-Ludomila 01.06.2011 11:14
fajny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak