Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielone czosnkowe

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 1 kg
czosnek
Majeranek suszony Prymat 3/4 szklanki
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szklanka
smalec
sól 2 łyżki
Pieprz czarny mielony Prymat

Porada

Bardzo dobrze smakuje z ziemniakami.

Przepis i sposób przygotowania na: Mielone czosnkowe

Kroki postępowania

1
Mięso mielone, czosnek przez praskę ucieramy, dodajemy majeranek, sól i pieprz. (Czosnek tak 5 ząbków.)
Krok 1 - Mielone czosnkowe foto
2
Całość mieszamy i wstawiamy na noc do lodówki.
Krok 2 - Mielone czosnkowe foto
3
Mielone wyjmujemy z lodówki. Formułujemy w klopsy i obtaczamy w bułce tartej.
Krok 3 - Mielone czosnkowe foto
4
Smażymy na smalcu z obu stron.
Krok 4 - Mielone czosnkowe foto
5
Po usmażeniu jest zapach czosnkowy klopsa.
Krok 5 - Mielone czosnkowe foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 02.01.2015 08:14
lubię takie
Ela15 31.12.2014 20:16
bardzo dobre
Michał2 30.11.2014 12:02
mniam smakowite!
Renataj 28.11.2014 13:32
Bardzo lubię mielone o "konkretnym" smaku:)
nogawkuchni 28.11.2014 12:16
Bardzo lubię mielone,Twoje także z pewnością by mi zasmakowały,pyszne kotleciki.
engie23 28.11.2014 08:38
muszą być pyszne
w mojej kuchni 28.11.2014 00:47
dobre smaki w mielonym
Gracer 27.11.2014 23:17
chyba każdy lubi mielone super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak