Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ZUPA Z PORÓW

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kości wieprzowe 400 g
por 1 kg
woda 4 l
marchew 200 g
pietruszka 100 g
ziemniaki 1 kg
tłuszcz 80 g
pieprz
sól
mąka 70 g
zielona pietruszka

Przepis i sposób przygotowania na: ZUPA Z PORÓW

Kości ugotować w zimnej wodzie, wywar przecedzić. Warzywa obrać, umyć, rozdrobnić, zalać gorącym wywarem i ugotować. Pory pokrajać w kawałki. Ziemniaki obrać, opłukać pokrajać w kostkę, ugotować razem z warzywami. Przygotować zasmażkę z mąki i tłuszczu, dodać do wywaru i zagotować, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Przed wydaniem posypać posiekaną natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 16.11.2015 23:32
zawsze dobra.
romanrafal
romanrafal 26.01.2011 16:36
ciekawa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak