ZUPA Z PORÓW

ZUPA Z PORÓW

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kości wieprzowe

    400 g
  • por

    1 kg
  • woda

    4 l
  • marchew

    200 g
  • pietruszka

    100 g
  • ziemniaki

    1 kg
  • tłuszcz

    80 g
  • pieprz

  • sól

  • mąka

    70 g
  • zielona pietruszka

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kości ugotować w zimnej wodzie, wywar przecedzić. Warzywa obrać, umyć, rozdrobnić, zalać gorącym wywarem i ugotować. Pory pokrajać w kawałki. Ziemniaki obrać, opłukać pokrajać w kostkę, ugotować razem z warzywami. Przygotować zasmażkę z mąki i tłuszczu, dodać do wywaru i zagotować, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Przed wydaniem posypać posiekaną natką pietruszki.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

gusia1000

16.11.2015 23:32
zawsze dobra.

romanrafal

26.01.2011 16:36
ciekawa

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat