Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z brukselką i makaronem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka kurczaka 2-3 sztuki
warzywa mrożone 1 opakowanie
brukselka 15 kulek
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
Ziele angielskie całe Prymat 2 ziarenka
śmietana 18 proc 200 gram
mąka 1 łyżka
sól 1 łyżka
Pieprz czarny Prymat w młynku 2 szczypty
makaron 3/4 szkalnki (suchy makaron)

Porada

Do zupy można użyć świeże warzywa, które mamy w sezonie letnim.

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z brukselką i makaronem

Wlej do garnka 3,5 litra wody, dodaj umyte mięso, sól, pieprz, liść laurowy i ziela angielskie. Gotujemy około 30 minut. Mrożonkę warzywną oraz makaron wyjmij z opakowania i dodaj do ugotowanego wywaru. Gotujemy do miękkości. Następnie do śmietany dodaj łyżkę mąki , wymieszaj i dodaj do zupy aby lekko zaciągnąć i zabielić naszą zupę.
Mięso wyjmujemy, kroimy na kawałki i dodajemy do zupy. Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marta Ryżek-Kalkowska 05.12.2014 18:48
Dziękuję :)
Skotka 27.11.2014 17:45
Pyszna zupka:)
Pani Domu 27.11.2014 15:58
wygląda bardzo smacznie
pestka 27.11.2014 13:02
lubię takie zupy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak