Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pikle na zimę

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ogórki wg.uznania
woda 2 ltr
cukier 3 szkl.
sól 4 łyżki
keczup pikantny 16 łyżeczek
ocet 10 % 1 szkl.

Przepis i sposób przygotowania na: Pikle na zimę

Ogórki umyc podzielic na 4 części.Składniki zalewy zagotować.Do ogórków włozyć koper,ziele angielskie,ząbek czosnku,i 5 ziarenek gorczycy.
Ogórki zalać gorącą zalewą i pasteryzować bardzo krótko.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grażyna13 05.02.2014 13:17
Ciekawy przepis :)
kate.500 26.07.2013 08:13
super zimowe zapasy
pajbek 13.07.2013 14:57
Super na zimę :-)
jeta72 27.02.2013 13:02
zimą takie pikle to skarb :-)
IZABELA29 22.08.2012 10:46
chyba najlepiej z małych lub średnich ...
ben-ka 21.08.2012 21:23
Żółtych bym nie dawała ale takie żle wykształcone i duże mogą być bo i tak je się kroi.
pacpaw 21.08.2012 19:34
ogórki wyrośnięte dajesz? niedawno widziałem przepis na pikle z takich już pożółkłych, przerośniętych ogórków. Co myślisz o takich?
Justa32 28.05.2012 17:23
smaczne takie mniam....
IZABELA29 14.03.2012 08:18
u mnie juz nie ma
LuKaSz4761 06.12.2011 09:26
Super przepis!
misia53 20.11.2011 17:32
muszę koniecznie spróbować twoich ,bo ja zamiast keczupu daję musztardę ....też dobre, spróbuj!
Ania67 08.10.2011 10:42
pycha
Justa32 22.08.2011 11:12
mniam
MAŁY 26.04.2011 11:35
pysznie
MAŁY 26.04.2011 11:35
pysznie
barbara11561 18.04.2011 10:50
Jednak co swoje ,to swoje:)
barbara11561 15.03.2011 09:16
Pyszne,ale zamiast keczupu daję musztardę
ben-ka 11.08.2010 10:08
Jak obiecałam tak zrobiłam,fotki są:)
ben-ka 10.08.2010 09:43
Dodam fotkę tylko przyniosę słoik z piwnicy:)
bernika 09.08.2010 22:24
szkoda ze nie ma zdjęcia :(

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak