Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbkowy gulasz z kiszoną kapustą

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wątróbka drobiowa 500 g
cebula 1 szt
marchew 1 szt
pieczarki 7 szt
kapusta kiszona 100 g
Przyprawa do mięs Prymat
Papryka ostra mielona Prymat
Papryka słodka mielona Prymat
kostka mięsna do duszonych mięs
woda 250 ml
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbkowy gulasz z kiszoną kapustą

Kroki postępowania

1
Wątróbkę kroimy w mniejsze kawałki, przyprawiamy przyprawą do mięs.
Krok 1 - Wątróbkowy gulasz z kiszoną kapustą foto
2
Cebulkę kroimy w piórka.W garnku rozgrzewamy olej, wrzucamy cebulę i wątróbkę. Chwilę podsmażamy.
Krok 2 - Wątróbkowy gulasz z kiszoną kapustą foto
3
Pieczarki kroimy w pół plasterki, marchewkę ścieramy na tarce o średnich oczkach. Do wątróbki dodajemy pieczarki, marchewkę i kiszoną kapustę. Jeżeli jest potrzeba drobniej ją szatkujemy. Podlewamy wodą, dodajemy kostkę do mięs duszonych. Przyprawiamy paprykami, solą i pieprzem. Dusimy pod przykryciem przez 40 minut na małym ogniu od czasu do czasu mieszając.
Krok 3 - Wątróbkowy gulasz z kiszoną kapustą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

VioletoweKucharzenie 27.11.2014 07:48
Wątróbka na prawdę pyszna!
Skotka 26.11.2014 17:04
chętnie bym spróbowała:)
Anna133 26.11.2014 15:50
ciekawe danie
Renataj 26.11.2014 15:26
Fajny pomysł - wątróbki w połączeniu z kapustą kiszoną jeszcze nie miałam okazji spróbować.
jola91 26.11.2014 15:18
Wątróbki w takiej wersji jeszcze nie próbowałam, ale brzmi całkiem ciekawie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak