Przepis i sposób przygotowania na: Oskar
mąkę + margarynę + cukier wanilinowy siekamy
potem dodajemy żółtka i śmietanę oraz proszek do pieczenia, mieszamy wszystko razem i zagniatamy ciasto
gdy uformujemy jednolitą kulkę, dzielimy ją na 2 części
pierwsza z nich wykładamy na blaszkę
2. Ubijamy białka z cukrem na sztywno, dodajemy następnie kokoski, mąkę ziemniaczaną i rodzynki. Wykładamy to na pierwszą część ciasta, którą wyłożyliśmy blaszkę, i następnie na "pianę" wykładamy drugą rozwałkowaną część.
Pieczemy na złoty kolor około 30 minut
3. Przygotowujemy masę:
gotujemy budyń wg instrukcji na opakowaniu (do mleka dodajemy 4 łyżki kryształu)
Masło miksujemy, dodajemy do miękkiego masła zimny budyń, cały czas miksując. Dolewamy też kilka kropel rumu.
4. Na ciasto wykładamy masę.
5. Biszkopty zanurzamy w zaparzonej zimnej kawie, a następnie kładziemy je na masę.
6. Rozpuszczamy dowolną galaretkę. Gdy będzie już tężejąca, wylewamy ją na biszkopty
Ciasto gotowe
Smacznego !!! :)