Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta pekińska w orientalnym smaku

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta pekińska 40 dag
por 1 szt
olej 2 łyżki
papryczka chili 1/2 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
ocet winny do smaku
sos sojowy do smaku
olej sezamowy do smaku
przyprawa uniwersalna Kucharek do smaku
szczypiorek usiekany

Porada

Kapustę podawać jako dodatek do dania z mięsem

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta pekińska w orientalnym smaku

Kroki postępowania

1
Por pokroić w krążki i podsmażyć na rozgrzanym oleju.
Krok 1 - Kapusta pekińska w orientalnym smaku  foto
2
Dodać poszatkowaną kapustę, wlać 2-3 łyżki wody i dusić do miękkości.
Krok 2 - Kapusta pekińska w orientalnym smaku  foto
3
W trakcie duszenia dodać bardzo drobno posiekaną papryczkę chilli.
Krok 3 - Kapusta pekińska w orientalnym smaku  foto
4
Wlać odrobinę octu, przyprawy kucharek i pieprzu.
Krok 4 - Kapusta pekińska w orientalnym smaku  foto
5
Miękką kapustę doprawić sosem sojowym, wymieszać i razem chwilkę poddusić.
Krok 5 - Kapusta pekińska w orientalnym smaku  foto
6
Na samym końcu dodać do smaku oleju sezamowego, wymieszać,
Krok 6 - Kapusta pekińska w orientalnym smaku  foto
7
Przełożyć do salaterki, posypać szczypiorkiem, podawać.
Krok 7 - Kapusta pekińska w orientalnym smaku  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak