Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galaretka z wermutem i grenadyną

2.0
(5)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

biały wermut 400 ml
grenadina 50 ml
Żelatyna wieprzowa Prymat na 1/2 litra wody
sok pomarańczowy 100 ml

Porada

Sok pomarańczowy można zastąpić wodą.

Przepis i sposób przygotowania na: Galaretka z wermutem i grenadyną

Żelatynę wsypać do soku pomarańczowego, wymieszać i pozostawić do spęcznienia. Wino lekko podgrzać, połączyć z sokiem z granatów. Napęczniałą żelatynę rozpuścić w mikrofalówce lub gorącej kąpieli wodnej, po czym połączyć z wermutem.
Rozlać galaretkę do literatek i pozostawić w chłodnym miejscu do stężenia.

Podawać z bitą śmietaną lub gałką lodów waniliowych lub śmietankowych.
Ja podałam z jogurtem kokosowo-migdałowym.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 26.11.2014 08:22
Można zamiast żelatyny dodać galaretkę o ulubionym smaku, jeśli używamy wina wytrawnego - przy słodkich wermutach deser byłby zbyt słodki. Ta galaretka jest idealna na ciepłe letnie wieczory ;)
kloruś 25.11.2014 15:43
Bardzo mi się podoba ta propozycja!
Alex_M 25.11.2014 13:58
rewelacja :)
Aleksandra/Olcia 25.11.2014 09:43
fajny pomysł
marenka 25.11.2014 08:12
Pyszny deser:)
w mojej kuchni 25.11.2014 00:18
smaczny deser
madlen1401
madlen1401 24.11.2014 21:38
Znakomicie wygląda i łatwy w wykonaniu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak