Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Buraczki własnego wykonania

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

buraki czerwone 5 kg
kminek Prymat 1 opakowanie
Pieprz czarny mielony Prymat 1 opakowanie
sól do smaku 1-2 łyżeczki
ocet 100-150 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Buraczki własnego wykonania

Kroki postępowania

1
Buraki ugotować do miękkości. Obrać i ostudzić.
Krok 1 - Buraczki własnego wykonania  foto
2
Zimne, obrane buraki zetrzeć na tarce na grubych bądź cienkich oczkach. Doprawić pieprzem, solą oraz kminkiem wg uznania .Stopniowo doleć ocet.Wszystko dokładnie wymieszać.
Krok 2 - Buraczki własnego wykonania  foto
3
Słoiki umyć i wypełnić doprawionymi buraczkami.
Krok 3 - Buraczki własnego wykonania  foto
4
Szczelnie zakręcić. Pasteryzować na małym ogniu ok.20-25 minut.
Krok 4 - Buraczki własnego wykonania  foto
5
Po pasteryzacji wyciągnąć i ułożyć do góry dnem na około 15 min. Po tym czasie odwrócić słoiki. Smacznego.
Krok 5 - Buraczki własnego wykonania  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kasiaaaaa 25.11.2014 11:26
takie domowe najlepsze!
Renata9 24.11.2014 22:11
pyszne buraczki
smakowita 24.11.2014 21:24
smaczne i zdrowe
gosia1988 24.11.2014 20:55
na pewno smaczne
Mama niejadka 24.11.2014 19:51
Lubię buraczki :)
gosia561 24.11.2014 17:32
pyszna surówka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak