Zupa brukselkowa

Zupa brukselkowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • brukselka

    0,75 kg
  • oliwa

    1 łyżka
  • rosół warzywny

    1 l
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Posiekaną cebulę i paprykę podsmażyc na oliwie. Brukselkę umyć, dodać do cebuli, dusić chwilę na małym ogniu, polac bulionem posypać imbirem i gotować 15 minut. Zupę zmiksować, przyprawić sokiem z limety, posupac solą i pieprzem. Smacznego

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat