Konfitura borówkowa Eli

Konfitura borówkowa Eli

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukier

    1.5 szklanki
  • jabłka

    4 sztuki
  • sól

    do smaku
  • brusznica

    1 kg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Borówki umyć,odsączyć,włożyć do rondla z grubym dnem (nie może być obity),wlać 1/2 szklamki wody i smażyć aż borówki zgęstnieją.Jabłka umyć,obrać ze skórek i gniazd nasiennych,pokroić na ósemki,później na plasterki,dodać do borówek i chwilę razem smażyć.Dodać cukier sól i pieprz do smaku i jeszcze smażyć 10 minut.Gorącą konfiturę wkładać do wyparzonych,suchych słoików (ja dałam do słoiczków po koncentracie pomidorowym-200ml),zakręcić,odwrócić do góry dnem na 5 minut.Później odwrócić i zostawić do wystygnięcia.Przechowywać w chłodnym pomieszczeniu,najlepiej w piwmicy.Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Stenka

21.08.2012 17:22
robie podbnie

Ewa104

13.02.2011 22:04
Do drobiu...mniam!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat