Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Włoskie serce (zamiast bułek)

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mąka pszenna 450 g
drożdże instant 7 g
woda letnia 200 ml
jajko 1 szt
masło 4 łyżeczki
sól 1 łyżeczka
cukier 1 łyżeczka
suszone pomidory 4 szt
oregano 1 łyżeczka
barwnik spożywczy czerwony odrobina

Przepis i sposób przygotowania na: Włoskie serce (zamiast bułek)

Do miski wkładamy wszystkie składniki i zagniatamy jednolite gładkie ciasto. Ciasto przekładamy do natłuszczonej olejem miski, przykrywamy ściereczką i odstawiamy na 1 godzinę. Pozwalamy mu ładnie wyrosnąć. Po tym czasie formujemy wałek o długości około 40 cm, kroimy wzdłuż na trzy części i zaplatamy warkocz. Układamy na kształt serca. Odstawiamy na 45 minut żeby delikatnie podrosło. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 220*C przez 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jadwiga/Jaga85 24.11.2014 16:27
Super na walentynki!
Joannasz3190 24.11.2014 12:22
Ciekawy pomysł :)
Seba 24.11.2014 10:27
wygląda super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak