Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Róże z ciasta francuskiego

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowanie
kaki 3 szt
cukier wanilinowy do smaku

Porada

Różyczki można oprószyć cukrem z dodatkiem cynamonu.

Przepis i sposób przygotowania na: Róże z ciasta francuskiego

Kroki postępowania

1
Ciasto wyjąć z papieru i pokroić na 2 cm paski (11-12 pasków).
Krok 1 - Róże z ciasta francuskiego  foto
2
Owoce kaki umyć, przekroić w poprzek na pół i pokroić w cienkie pół krążki.
Krok 2 - Róże z ciasta francuskiego  foto
3
Następnie ułożyć na paski ciasta i zwinąć.
Krok 3 - Róże z ciasta francuskiego  foto
4
Tak aby powstały różyczki.
Krok 4 - Róże z ciasta francuskiego  foto
5
Włożyć do foremek na babeczki i ułożyć na blaszce.
Krok 5 - Róże z ciasta francuskiego  foto
6
Wstawić do nagrzanego do 200 stopni piekarnika i piec około 15-18 minut.
Krok 6 - Róże z ciasta francuskiego  foto
7
Upieczone wyjąć z foremek i oprószyć cukrem waniliowym.
Krok 7 - Róże z ciasta francuskiego  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

norweska20 24.11.2014 00:08
smaczny pomysł
foczka-ks 24.11.2014 00:04
ładnie podano

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak